Mökit Vuokatissa lomailet helposti vuokramökissä tai loma-Osakkeessa.

Mökkihaun helpot majoitusvaihtoehdot Vuokatissa ovat vuokramökit ja loma-osakkeet.

Vuokatti

 

Vuokatissa majoitut Mökkihaun mahtavissa vuokrattavissa loma-asunnoissa ja mökeissä.

Vuokatti on Suomen monipuolisin urheilukeskus niin talvella, kuin kesälläkin. Vuokatti sijaitsee keskellä Suomea, joten sinne on helppo matkustaa mistä tahansa päin Suomea. 

Vuokatti laskettelijoille, lumilautailijoille ja hiihtäjille:

Vuokatin laskettelurinteet ovat jakautuneet pohjois- länsi ja Itärinteisiin. Pohjoisrinteiden pisimmät laskut saa Alakatista (1000 m) ja Yläkatista (1100 m). Olympiakatti taas nousee korkeimmalle merenpinnasta ja korkeuseroa Olympiakatilla on 174 metriä. Pohjoisrinteitä löytyy lumilautailijoille Snowpark, jossa sopivaa laskettavaa löytyy niin aloittelijoille, kuin ammattilaisillekin. Pohjoisrinteiden huipulle laskijat vievät ankkuri- tai neljän hengen tuolihissit.

Länsirinteet ovat n 700-750 metrin mittaisia ja sieltä löytyy kaksi ankkurihissiä. Länsirinteeltä löydät myös tarvittaessa nuotiopaikan missä on hyvä tehdä ja syödä omia eväitä talviurheilun ohessa. 

Jos olet aloittelija tai laskenut vähemmän suosittelemme Itärinteen helpoimmaksi luokiteltua Perskattia. Muut itärinteet ovat pituudeltaan 800-900 metriä. Itärinteellä laskijat ylös vie mm neljän hengen tuolihissi. 

Vuokatti on kuuluisia paikka myös hiihdosta. Vuokatista löytyy maastohiihtäjille latuverkosta yhteensä 150 km verran. Ladut ovat huippukunnossa, koska niitä kunnostetaan huippuhiihdon vaatimusten mukaan. Valaistuja latuja on 32 kilometriä, joten talven pimeyskään ei pääse haittamaan hiihtoharrastausta. Vuokatin ladut kulkevat vaativissa, mutta komeissa vaaramaisemissa. Korkeuserot reitillä ovat suuret ja nousevat jopa 165 metriin. Laduissa on valittavissa erilaisia ja monipuolisia retkireittejä tai kisahiihtolatuja. Latuverkoston varrella palvelee myös latukahvilat ja kodat, sekä nuotiopaikat mille pystyy pystymään valmistamaan ja syömään eväitä. 

Jos et ole innostunut hiihtämään korkeita vaarareittejä, niin silloin kannattaa valita alamaaston ladut. Nämä ladut hiihdetään pääasiassa kangasmaastossa, jossa korkeuserot eivät nouse niin suuriksi. Keväällä ehdoton ja nautinnollinen reitti on Katinkullan puoleinen aurinkolatu. Aurinkolatu kulkee enimmäkseen järven jäällä ja missäpä muualla sitä olisi upeaa hiihtää kevät auringon paisteessa. 

Talvipyöräily

Vuokatissa pyöräily upeissa maisemissa on oiva ajanviete ja suuri nautinto. Reittejä pyöräilyyn löytyy niin aloittelijoille, kuin kokeneille polkijoille. Maastopyörä on perinteinen pyörä, mutta suurta suosiota ovat viime vuosina saavuttaneet myös Fatbiket. Valitset sitten maastopyörän tai Fatebiken niin yhdestä asiasta voit olla varma: Maisemat vievät pyöräilijän mennessään. Pyöräreitit on rakennettu niin, että ne etenevät vauhdilla niin hanget, kuin harjutkin, järvet ja jäämaisemat. 

Talvipyöräilyssä tarvitsee muistaa vain lämmin kerrospukeutuminen, hyvät hanskat ja kypärän alle lämmin huppu tai pipo, niin se ei ole sen kummoisempaa kuin kesäpyöräily. Kypärä päähän, renkaat alle ja menoksi. 

Vuokatista löydät monipuolisia pyöräilyreittejä talvella. Kaikki erinomaisesti sopiva Katinkullan talvipyöräilyreitti on noin 11 km pitkä ja kulkee etupäässä tasaisessa maastossa golfkentän ympäristössä. Reitin puolessa välissä on taukopaikka, jossa laavu.

 

Majoitusvaihtoehtoja Vuokatista löydät useita. Voimme suositelle Mökkihaun vuokramökkejä Vuokatista ja sen ympäristöstä. Vuokramökki on kätevä ja helppo tapa majoittua lomalle Vuokattiin. Vuokatista löytyy myös paljon lomaosake tyyppistä majoitusta, ja näitäkin pääset ostamaan tai vuokraamaan Mökkihaun kautta. Tästä linkistä vuokramökit Mökkihausta. 

Vuokramökki Vuokatti. Mökki vuokralle Vuokatti. Vuokraa mökki Vuokatista. Loma-asunto Vuokatti. Vuokraa loma-asunto Vuokatista.