Mökit Inarin vuokramökit tarjoavat arktisuutta ja saamelaisuutta | Mökkihaku

Inarin vuokramökit tarjoavat mahdollisuuden tutustua arktiseen luontoon ja saamelaiseen kulttuuriin – lue lisää!

Lapin maakunnassa Norjan ja Venäjän rajalla sijaitseva Inarin kunta on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta. Inarin kulttuuria värittävät perinteiset poronhoito ja kalastus sekä kansainvälisyys: nelikielisessä Inarin kunnassa puhutaan paitsi suomea, myös kolmea eri saamen kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Inarin vuokramökeillä pääset nauttimaan arktisen luonnon ja saamelaisen kulttuurin yhdistelmästä!

Inari-Saariselkä on Lapin huipulla sijaitseva matkailualue arktisen luonnon ja saamelaisen kulttuurin keskellä. Inari-Saariselän alueeseen kuuluvat muun muassa Inari, Saariselkä ja Ivalo. Nauti alueella Inarin vuokramökkien avulla muun muassa:

  • Eri vuodenajoista
  • Poroista, hevosista ja husky-koirista
  • Hiihdosta, laskettelusta, lumikenkäilystä ja moottorikelkkailusta
  • Kalastuksesta, melonnasta ja vesiurheilusta
  • Veneretkistä ja risteilyistä
  • Patikoinnista, retkeilystä ja pyöräilystä
  • Lapin herkullisista makuelämyksistä
  • Revontulista, valokuvauksesta ja paikallisesta kulttuurista
  • Rentouttavista hetkistä Inarin vuokramökeistä avautuvissa upeissa maisemissa.

Inari sijaitsee puhtaan, kirkkaan ja upean Inarijärven rannalla, ja alueella on tuhansia muitakin järviä. Inarijärvessä on myös useita kauniita saaria, kuten sen tunnetuin saari: Ukonsaari. Inarin kirkonkylässä sijaitsevat Saamelaiskulttuurikeskus Sajos sekä Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida. Inarissa voit ihastella myös useita tuntureita, kuten korkeaa Otsamo-tunturia – tai Inarijärveä ja muita upeita maisemia tunturin huipulta. Lisäksi voit suunnata upeaan Lemmenjoen kansallispuistoon, joka on Suomen suurin kansallispuisto.

Saariselän ulkoilukeskus sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston tuntumassa monipuolisten palveluiden ja useiden aktiviteettimahdollisuuksien ympäröimänä. Saariselkä on Suomessa kaikista pohjoisimpana sijaitseva ulkoilukeskus noin 250 kilometriä napapiirin pohjoispuolella. Saariselkä on patikoijan, pyöräilijän, laskettelijan ja maastohiihtäjän unelma. Saariselällä sijaitsee Suomen pisimmällä pulkkamäelläkin varustettu maan pohjoisin laskettelukeskus sekä toinen toistaan upeampia tuntureita, kuten Saariselän tunnetuimpiin tuntureihin lukeutuvat Kaunispää ja Kiilopää.

Inarin kunnan suurimmassa kylässä Ivalossa voit ihastella upeaa Ivalojokea, jonne voit suunnata kesällä melomaan, hiekkarannalle uimaan tai joen varrelle kalastamaan, ja talvella jopa moottorikelkkailemaan. Ivalojoesta etsitään myös kultaa, ja sitä kutsutaankin myös ”kultaiseksi joeksi”.

Inarin vuokramökit ovat loistava tapa päästä tutustumaan Inari-Saariselän alueen upeaan ja arktiseen luontoon sekä lappilaiseen ja saamelaiseen kulttuuriin!

Tutustu Mökkihaun upeisiin vuokramökkeihin Inarissa

Inariin pääsee linja-autolla Oulusta ja Rovaniemeltä, lentokoneella Ivalon lentoasemalta tai omasta sijainnista riippuen vaikka omalla autolla tai taksilla. Inarin vuokramökit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen saamelaiseen kulttuuriin ja upeisiin maisemiin kaikessa rauhassa luonnon keskellä.

Tutustu upeisiin Mökkihaun tarjoamiin vuokramökkeihin Inarissa!

Tästä linkistä mökit Inarin Saariselältä! 

Erillaiset pyörät lomalle löydät tästä linkistä NettiFillarista