Mökit Rentoutumista ja rauhallisuutta Kemijärven vuokramökillä | Mökkihaku

Kemijärven vuokramökillä luonnon keskellä voi rentoutua kaikessa rauhassa. Lue lisää!

Mitä odotuksia ja toiveita sinulla on vuokramökiltä? Kaipaatko luonnonläheisyyttä, rauhaa ja hiljaisuutta? Siinä tapauksessa Kemijärvi saattaisi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto!

Pohjoisella Napapiirillä sijaitseva Kemijärvi on pieni kaupunki Lapin maakunnassa. Kemijärvi oli vuosina 1973–2006 Suomen pohjoisin kaupunki, kunnes Rovaniemen alue laajeni kuntaliitoksen myötä yltämään sitäkin pohjoisemmaksi.

Kemijärven rauhallisissa maisemissa sielu lepää. Kemijärvelle vuokramökille suuntaaminen onkin oiva tapa ladata akkuja, rentoutua ja rauhoittua – vuodenajasta riippumatta.

Kemijärven vuokramökillä luonnon keskellä on helppo rentoutua

Kemijärvellä vuokramökin ympärillä on rauhallista luontoa, kauniita maisemia ja tilaa hengittää, rauhoittua ja rentoutua. Kemijärven tiheät mäntymetsät ja lähistöltä löytyvät upeat tunturit, kuten Suomu, Pyhä, Luosto ja Salla ovat varmasti luonnonystävien mieleen, ja erityisesti vesistöjen ystäville iloa tarjoavat Kemijärven suurin järvi Kemijärvi sekä koko Suomen pisin joki Kemijoki.

Kauniista maisemista voi nauttia Kotavaaran näkötornista käsin, useilla luontopoluilla ja vesistöjen äärellä sekä ihailla kesällä yötöntä yötä ja talvella revontulia. Kuumalammen puistossa voi tarkkailla lintuja, ja Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa oivat puitteet pidemmällekin vaellukselle luonnon keskelle.

Kemijärvellä ja sen lähialueilla voi luonnon keskellä rauhoittumisen vastapainoksi aktivoitua ja esimerkiksi:

 • Lasketella
 • Hiihtää
 • Moottorikelkkailla
 • Lumikenkäillä
 • Harrastaa jääkartingia
 • Viilettää huskykoirien kyydissä
 • Tutustua poroihin porotiloilla tai matkustaa pororeessä
 • Ratsastaa suomenhevosilla
 • Pyöräillä
 • Soutaa soutuveneellä tai kanootilla tai suppailla
 • Kalastaa niin kesällä kuin talvellakin!

Aktivoitumista voi jatkaa myös kuntosalilla, Kemijärven liikuntahallilla pallopelien merkeissä, Kemijärven jäähalli Wirta-Areenalla kivipeli curlingin parissa tai Hietaniemen frisbeegolfradalla. Rentoutuminen puolestaan onnistuu Kemijärven Kylpylä-uimahalli Poukaman lämpimässä vedessä ja hieronnoissa, Pöyliöjärven tai Kalkonniemen uimarannoilla tai vuokramökin rauhassa.

Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet voivat suunnata esimerkiksi Ämmänvaaran luontopolulle, Kemijärven kotiseutumuseoon, Kemijärven moottorikelkka- ja sahamuseoon, Kemijärven kirkkoon tai Kemijärven kulttuurikeskukseen näyttelyiden, teatteriesitysten tai konserttien pariin.

Kemijärven kauniissa maisemissa vietetyn päivän päätteeksi on ihanaa palata vuokramökille. Kesällä mökki-iltaa voi viettää vaikka grillaillen – talvella puolestaan glögistä tai talvisista, lämpimistä aterioista tunnelmallisessa kynttilänvalossa nauttien. Vuodenajasta riippumatta vuokramökki Kemijärvellä on täynnä rauhallisuutta, ja ympäröivän luonnon keskellä on helppo rentoutua.

Suuntaa Kemijärven vuokramökille rauhoittumaan

Mikäli kaipaat ympärillesi luonnon rauhaa voidaksesi rentoutua, on Kemijärven vuokramökki tähän loistava valinta! Kemijärvelle pääsee omasta sijainnista riippuen autolla, taksilla, linja-autolla, junalla tai lentäen Rovaniemen tai Kuusamon lentokentille, joilta on hieman reilun tunnin matka Kemijärvelle. Tutustu Mökkihaun valikoimaan ja löydä unelmiesi vuokramökki Kemijärveltä! 

Polku- ja sähköpyörät lomalle löydät tästä linkistä NettiFillarista