Mökit Löydä toiveidesi vuokramökki luonnon keskeltä Kolarista | Mökkihaku

Kolarin vuokramökillä voit nauttia kauniista maisemista sekä Ylläksen aktiviteettitarjonnasta! Lue lisää!

Länsi-Lapissa Lapin maakunnan länsiosassa Ruotsin rajalla Tornionjoen ja Muonionjoen varrella sijaitseva Kolari on tunnettu etenkin Ylläksen hiihtokeskuksesta ja Yllästunturista. Kolarin naapurikunnat ovat Suomen puolella Kittilä, Muonio, Pello ja Rovaniemi sekä Ruotsin puolella oleva Kolarin ystävyyskunta Pajala. Kolarissa on myös lukuisia erilaisia kyliä, kuten kauniita järvikyliä ja tunturikyliä.

Kolarin luonnossa mieli lepää, joten vuokramökki Kolarissa onkin loistava tapa ladata akkuja ja kerätä energiaa. Suomen pisimmällä laskettelurinteellä ja laajimmalla latuverkostolla varustettu Ylläs tarjoaa luonnon rauhalle sopivan aktiivista vastapainoa, joten Kolarin vuokramökkikokemuksesta voi muokata juuri omia toiveitaan vastaavan kokonaisuuden!

Nauti vuokramökin rauhasta ja aktiviteeteista Kolarissa

Kolarin vuokramökki on hyvä vaihtoehto rauhan ja aktiviteettien yhdistelmää kaipaaville. Kolarin luonnossa voi liikkua niin joki-, järvi-, metsä- kuin tunturimaisemissakin sekä nauttia alueella hiihtäen, lasketellen, vaeltaen, soutaen, lohia kalastaen ja ihan vain rentoutuen.

Kolarissa voit nauttia muun muassa Ylläksen luontomatkailukeskuksesta, pitkospuilla varustetusta Euroopan suurimmasta suoalueesta Teuravuomasta, Ruotsin ja Suomen rajajoesta Tornion-Muonionjoesta eli Väylästä, Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta sekä luontokeskus Kellokkaasta.

Voit tutustua Kolarin alueella myös seuraaviin nähtävyyksiin:

  • Lainion lumikylä
  • Niesakeron eräpolku
  • Seitapahta
  • Kuerlinkat
  • Niilivaaran poroerotuspaikka
  • Äkäslompolo
  • Varkaankuru
  • Äkäslinkka ja -mylly
  • Kolarinsaaren vanha kirkko
  • Lukkarinvainion luontopolku pitkospuineen

Äkäslompolon ja Ylläsjärven kyliä ympäröivässä Ylläksen matkailukeskuksessa voit ottaa ilon irti erilaisista talviurheilulajeista hiihdosta lasketteluun sekä kelkkailusta lumikenkäilyyn ja talvipyöräilyyn. Muina vuodenaikoina voit lisäksi harrastaa erilaisia aktiviteetteja muun muassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kävelystä maastopyöräilyyn ja melonnasta suunnistukseen.

Kolarissa ja Ylläksellä voit nauttia luonnon rauhan ja erilaisten fyysisten aktiviteettien lisäksi myös lukuisista kulttuuritapahtumista sekä marjastuksesta, sienestyksestä ja erilaisista makuelämyksistä. Lisäksi maailman ainoa Saunagondoli löytyy Kolarin Ylläksen laskettelukeskuksesta, ja myös Lapin ainoan kamelin asuinpaikka on Kolari.

Miltä juuri sinun toiveitasi vastaava vuokramökkikokemus Kolarissa näyttää?

Varaa oma vuokramökkisi Kolarista

Kolarin vuokramökki on sopiva vaihtoehto niin luonnon rauhasta, erilaisista aktiviteeteista kuin näiden yhdistelmästäkin nauttiville ihmisille. Kolariin pääsee autolla, junalla Suomen pohjoisimmalle rautatieasemalle tai lentäen noin tunnin matkan päässä sijaitsevalle Kittilän lentoasemalle.

Löydä juuri sinun toiveitasi vastaava vuokramökki Kolarista Mökkihaun valikoimasta

Tutustu myös tunnelmallisen Ylläksen aktiviteettitarjontaan ja kurkkaa, jos sinulle sopiva vuokramökki löytyisikin Mökkihaun Ylläksen tarjonnasta!

Polku- ja sähköpyörät lomalle löydät tästä linkistä NettiFillarista