Mökit Rovaniemen mökkivuokraus tarjoaa Lapin kulttuuria parhaimmillaan | Mökkihaku

Ota mökkivuokrauksen kohteeksi Rovaniemi ja koe lappilainen kulttuuri koko loistossaan!

Lapin maakunnan maakuntakeskus ja Lapin pääkaupunki Rovaniemi on pohjoisen Napapiirin tuntumassa sijaitseva Joulupukin virallinen kotikaupunki. Rovaniemi on tunnettu myös yliopisto-, urheilu- sekä kulttuurikaupunkina. Suomen pohjoisin kaupunki Rovaniemi on lisäksi pinta-alaltaan Suomen ja koko Euroopan suurin kaupunki. Rovaniemi on ihanteellinen valinta kulttuurielämyksillä väritetylle mökkivuokraukselle!

Kulttuurillisesti rikas mökkivuokraus Rovaniemellä on täynnä elämyksiä

Mökkivuokraus Rovaniemellä on unohtumaton kokemus. Rovaniemi tarjoaa kulttuurielämyksiä, kuten teatteria, orkesteria, balettia, kansantanssia ja taidetta sekä monipuolista urheilua, kuten hiihtoa, laskettelua, lumilautailua, maastopyöräilyä ja golfia. Pääseepä Rovaniemellä seuraamaan myös MM-rallia! Rohkeimmat suuntaavat jäärallin, jääkartingin tai jääkiipeilyn pariin.

Rovaniemen sijaitessa pohjoisella Napapiirillä ei mukaan mahdu kiirettä tai stressiä. Joulupukin Pajakylässä voit ylittää – tai Joulupukin kotiluola SantaParkissa alittaa – pohjoisen Napapiirin ja saada siitä todistuksen, tavata itse Joulupukin tai nauttia muuten vain jouluisesta tunnelmasta ympäri vuoden. Napapiirin voi ylittää paitsi kävellen, myös pyöräillen, autolla tai vaikka moottorikelkan, pororeen tai koiravaljakon kyydissä!

Suuntaa Napapiirin retkeilyalueelle tai muihin upeisiin luontokohteisiin joen varteen, kosken kohinaan tai metsän keskelle rentoutumaan! Kesällä joen varrelle voi asettua kalastamaan, suunnata melomaan, kanoottiretkelle, suppailemaan tai koskelle koskenlaskentaan, ja talvella puolestaan pilkkimään tai ottaa sukset tai lumikengät kainaloon ja suunnata hiihtämään tai tarpomaan hankeen. Rovaniemellä talviset luontoretket taittuvat mukavasti lumikenkäilyn merkeissä toinen toistaan upeampia maisemia ihaillen. Kesäiset luontoretket puolestaan onnistuvat leppoisasti auringonpaisteessa kävellen ja vaikka marjoja poimien.

Poro- ja huskyajelut, eläintiloilla vierailu sekä ratsastus ovat varmasti eläinrakkaiden ihmisten mieleen – Rovaniemeltä noin tunnin ajomatkan päässä olevasta, arktisilla eläinlajeilla varustetusta Ranuan eläinpuistosta puhumattakaan! Rovaniemen villieläinretkillä voit tutustua myös hirviin, metsäjäniksiin ja kettuihin.

Visuaalisuudesta innostuville ihmisille revontulien katselu tarjoaa takuuvarmasti ikimuistoisen kokemuksen. Revontulia voi ihastella vaikka veden varasta lämpimän kelluntapuvun sisältä tai saunan lauteilta. Myös Rovaniemen upea arkkitehtuuri Alvar Aallon kädenjälkineen hivelee silmiä. Rovaniemellä voi päästä kehittämään myös omia kädentaitojaan käsitöiden parissa paikallisissa käsityöpajoissa.

Sauna on etenkin suomalaisille erityisen sydäntä lähellä oleva perinne, jonka lämmöstä pääsee Rovaniemellä nauttimaan perinteisen puusaunan, hirsisaunan, maisemasaunan, lumisaunan tai vaikka saunalautan muodossa – kesällä yhdistettynä perinteiseen järviuintiin ja talvella avantouintiin siihen rohkenevien osalta. Rovaniemellä voit suunnata myös kiertoajelulle tai Kemijoen tai Ounasjoen jokiveneristeilylle ja ihastella kauniita maisemia toisenlaisesta perspektiivistä veden päältä. Talvella voit kokeilla myös jäänmurtajaristeilyä! Rovaniemen mökkivuokrauksen osalta edes Napapiiri ei ole rajana!

Mökkivuokraus keskeisellä sijainnilla Lapin Rovaniemellä on unohtumaton elämys

Olipa lempiaktiviteettisi mikä tahansa, mökkivuokraus Rovaniemellä on oiva valinta! Paikan päälle pääsee helposti omasta sijainnista riippuen lentäen, junalla, linja-autolla, omalla autolla tai vaikka taksilla. Mökkivuokraus yhdistettynä lappilaiseen kulttuuriin ja laajaan aktiviteettitarjontaan tarjoaa unohtumattoman ja kokonaisvaltaisen elämyksen. Kerää aktiviteettien välissä hetki energiaa mökin lämmössä omia lempiruokiasi kokkaillen, kokeile perinteisiä lappilaisia herkkuja tai suuntaa lukuisten laavujen maailmaan grillailemaan sekä jälleen kohti uusia seikkailuja!

Tutustu kaikkiin Rovaniemen mökkivuokrauksen vaihtoehtoihimme täällä!