Mökit Nauti lappilaisesta tunnelmasta Saariselän vuokramökeillä | Mökkihaku

Saariselän upea luonto ja lappilainen tunnelma tarjoavat miellyttävän elämyksen vuokramökeillä. Lue lisää!

Nauti lappilaisesta tunnelmasta Saariselän vuokramökeillä

Miltä vaikuttaisi viettää rentouttavaa aikaa lappilaisen ja saamelaisen kulttuurin ympäröimänä luonnon keskellä Saariselän vuokramökeillä? Entä maustaa tätä rauhallisuutta erilaisilla kiinnostavilla aktiviteeteilla ja nähtävyyksillä?

Saariselkä on tunturijono ja erämaa-alue, joka sijaitsee Inarin, Savukosken ja Sodankylän kunnissa. Saariselän tunturikylä on Inarin kunnassa. Saariselällä on useita tuntureita, kuten sen korkein tunturi Sokosti sekä Kaunispää, Kiilopää, Ukselmapää ja Vuomapää. Saariselkä on Suomen pohjoisin ulkoilukeskus: sen sijainti on 250 kilometriä pohjoisen puolella napapiiriltä. 

Saariselällä voi nauttia erilaisista talviurheilulajeista, kuten maastohiihdosta, laskettelusta, lumilautailusta, lumikenkäilystä, talvipyöräilystä sekä tunturi- ja metsämaisemista patikoiden tai pyöräillen. Saariselän perinteisestä hiihtokeskuksesta löytyy Suomen pohjoisimman laskettelukeskuksen rinteiden lisäksi Suomen pisin pulkkamäki.

Ota ilo irti arktisesta pohjoisen tunnelmasta Inari-Saariselän alueella myös ihailemalla revontulia, nauttimalla vauhdin hurmasta husky- tai pororeen kyydissä, moottorikelkkailemalla, suunnistamalla tai aarteita etsimällä geokätköilyn merkeissä.

Voit tutustua alueella lisäksi seuraaviin nähtävyyksiin:

  • Urho Kekkosen kansallispuisto
  • Laanilan kultareitti
  • Ivalojoen Kultala
  • Prospektorin kaivos
  • Karvaselän kummituskämppä
  • Saariselän vanhin, noin 530-vuotias mänty
  • Moitakurun poroerotusaita
  • Pyhän Paavalin Kappeli
  • Magneettimäki ja museotie

Inari-Saariselän alueella voit nauttia lappilaisesta ja saamelaisesta tunnelmasta monipuolisten ja laadukkaiden palveluiden ympäröimänä. Tutustu Inarin ja Saariselän lisäksi myös lähialueella sijaitsevaan Suomen suurimpaan kansallispuistoon: Lemmenjoen kansallispuistoon sekä Inarin kunnan hallinnolliseen keskukseen ja suurimpaan taajamaan: Ivaloon ja upeaan Ivalojokeen.

Saariselän vuokramökeillä voit luoda monipuolisen, juuri omannäköisesi kokonaisuuden!

Nauti Saariselästä vuokramökkien avulla

Pohjoisessa sijaitsevalle Inari-Saariselän alueelle pääsee omasta sijainnista riippuen autolla, bussilla, junalla Rovaniemelle tai lentäen Suomen ja EU:n pohjoisimmalle lentokentälle Ivaloon.

Vuokramökkien rauhassa voi viileämmillä ilmoilla kääriytyä kuuma juoma kädessä vilttiin sekä sytyttää kynttilät palamaan tai asettua mukavasti takkatulen ääreen. Lämpöisemmillä ilmoilla sen sijaan voi sytyttää tulen grilliin ja nauttia erilaisista makuelämyksistä kylmä ja virkistävä virvoitusjuoma kädessään. Vuodenajasta riippumatta Saariselän vuokramökit tarjoavat upeita luontomaisemia ja rauhallisuutta – sekä mahdollisuuden nauttia alueen erilaisista aktiviteeteista, nähtävyyksistä ja makuelämyksistä juuri itselleen sopivimmalla tavalla.

Minkälaiset vuokramökit ja aktiviteetit vetoaisivat juuri sinuun Saariselän maisemissa? Kurkkaa Mökkihaun Saariselän vuokramökkien valikoima ja rakenna juuri sinun toiveitasi vastaava kokonaisuus!

Tutustu myös Inarin aktiviteettitarjontaan sekä Mökkihaun Inarin vuokramökkien valikoimaan!

Polku- ja sähköpyörät lomalle löydät tästä linkistä NettiFillarista