Mökit Sallassa lomailet ja mökkeilet upean luonnon keskellä

Salla on paikka jos yhdistyy upea luonto ja erillaiset ulkoilumahdollisuudet

Lomalle Sallaan. Vuokramökki vai muu majoitus. 

 

Sallan kunta sijaitsee Suomessa Lapin maakunnassa, pohjoisimmassa osassa Suomea lähellä valtakunnanrajaa. Salla sijaitsee noin 100 kilometriä etelään Sallatunturista, joka on tunnettu hiihtokeskus. 

Salla tunnetaan erityisesti upeasta luonnostaan ja erilaisista ulkoilumahdollisuuksista. Alueella on laajoja metsiä, tuntureita ja jokia, jotka houkuttelevat retkeilijöitä, patikoijia ja kalastajia. Talvella Salla tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon, lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun.

Historiallisesti Salla on merkittävä paikka Suomen toisen maailmansodan aikaisissa tapahtumissa. Talvisodan aikana Sallan alueella käytiin taisteluja ja sen jälkeen alue jäi pitkäksi aikaa tyhjilleen. Nykyään Salla on kehittynyt matkailukeskus ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia aktiviteetteja ja mahdollisuuden kokea pohjoisen Suomen kauniin luonnon. 

Sallan kuntaan kuuluu useita kyliä, joista suurin on Sallan kirkonkylä. Siellä on palveluita, kuten kauppoja, ravintoloita ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

 

Majoitusvaihtoehdot Sallassa: 

 

  1. Hotellit ja lomakeskukset. Sallasta löytyy useita hotelleja ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat majoitusta erilaisiin tarpeisiin.
  2. Matkailutilat ja maatilamajoitus. Tällaiset majoituspaikat antavat vieraille mahdollisuuden tutustua maaseutuelämään ja osallistua myös maatilan aktiviteetteihin. 
  3. Wilderness-majoitus: Jotkut majapaikat tarjoavat myös wilderness-majoitusta eli erämajoitusta. Tämä voi sisältää telttamajoitusta, eräkämppiä tai autiotupia, joissa matkailijat voivat kokea luonnon läheisyyden ja rauhan. 
  4. Leirintäalueet: Sallassa on myös leirintäalueita, jotka tarjoavat paikkoja telttailuun ja asuntovaunujen sekä matkailuautojen pysäköintiin. Leirintäalueella pääset myös parempi tasoiseen majoitukseen vuokraamalla mökin. Mökkihaun leirintäalueet löydät tästä linkistä. 
  5. Mökit ja loma-asunnot. Sallassa on mahdollisuus vuokrata mökkejä ja loma-asuntoja, jotka tarjoavat itsenäistä majoitusta ja rauhaa. Mökit ovat hyvin varusteltuja ja niistä löytyvät keittiöt ja saunat, mitkä antavat lomailijalle mahdollisuuden valmistaa itse omat ruuat ja rentoutua saunassa. Mökeistä löytyvät yleensä myös kaikki tarvittavat mukavuuden ja niissä on erinomaiset harrastusmahdollisuudet loman onnistumiseksi. Vuokramökit Sallasta löydät tästä linkistä. 

On suositeltavaa varata majoitus etukäteen, erityisesti sesonkiaikoina, joita ovat mm juhannus, ruska-aika, joulu-uusivuosi, hiihtolomat ja pääsiäinen. Näin varmistat parhaan mahdollisen majoitusvaihtoehdon ja saat haluamasi palvelut. Tästä linkistä pääset tekemään varauspyyntöjä Mökkihaun Sallan vuokramökkeihin.

 

 

Sallan hiihtokeskus: 

 

Sallan hiihtokeskuksessa on useita erilaisia rinteitä, eri vaikeustasoilla, joten jokaiselle löytyy sopiva laskettelu- tai lumilautailupaikka. Sallatunturin rinteet ovat suhteellisen rauhallisia ja harvoin ruuhkaisia, mikä takaa miellyttävän hiihtokokemuksen. Alueella on myös pulkkamäki, joka on suosittu perheiden keskuudessa. 

Lisäksi Sallatunturilla on erilaisia hiihtolatuja, joista löytyy vaihtoehtoja sekä perinteiseen, että luisteluhiihdon harrastajille. Latuverkosto ulottuu laajalle alueelle ja tarjoaa upeita maisemia Lapin luonnossa. Hiihtolatujen varrella on usein myös kodan tai taukotuvan kaltaisia levähdyspaikkoja, joissa voi pysähtyä lämmittelemään ja syömään eväitä.

Sallan hiihtokeskuksessa toimii myös hiihtokoulu, josta voi varata opetusta ja ohjausta eri taitotasoille. Hiihtokoulussa ammattitaitoiset opettajat auttavat hiihtotekniikan kehittämisessä ja tarjoavat vinkkejä aloittelijoille. Hiihtokeskuksesta löytyy myös välinevuokraamo, josta voi vuokrata tarvittavat välineet, kuten sukset, lumilaudat, monot ja sauvat. Välinevuokraamosta löytyy vaihtoehdot niin aikuisille, kuin lapsillekin. Sallan hiihtokoulu on erittäin suosittu paikka talvimatkailun harrastajille ja se tarjoaa erinomaiset puitteet nauttia talven ulkoilusta ja laskettelusta Lapin upeissa maisemissa. 

Mökkihaun blogissa myös asiaa hiihtokeskuksissa lomailusta ja ruskasta. Majoituksesta Sallassa saat lisätietoa tästä linkistä.