Mökit Nauti Tornion vuokramökillä kansainvälisestä tunnelmasta | Mökkihaku

Vuokramökki Torniossa Ruotsin rajalla tarjoaa kansainvälisen elämyksen. Lue lisää!

Tornion vuokramökki on erityisen kiinnostava ratkaisu kansainvälisestä tunnelmasta kiinnostuneille ihmisille. Tornion vuokramökillä voit nauttia niin kauniista luonnosta kuin monipuolisista kulttuurielämyksistäkin.

Lapin maakunnassa Ruotsin rajalla ja Perämeren rannalla sijaitseva vuonna 1621 perustettu Tornio on Lapin vanhin kaupunki, ja se lukeutuu myös koko Suomen vanhimpiin kaupunkeihin. Tornio oli lisäksi aikaisemmin Suomen pohjoisin kaupunki vuoteen 1960 asti, jolloin kuntamuodoltaan kauppalasta kaupungiksi muuttunut Rovaniemi otti tittelin haltuunsa.

Tornion naapurikuntia Suomen puolella ovat Kemi, Keminmaa, Tervola ja Ylitornio. Tornio ja Kemi muodostavat yhdessä ympärillä olevien Keminmaan, Simon ja Tervolan kuntien kanssa Kemi-Tornion seutukunnan. Ruotsin puolella sijaitsee Tornion rajanaapuri Haaparanta, jonka kanssa Tornio muodostaa kansainvälisen, runsaalla yhteistyöllä varustetun kaksoiskaupungin. Tornion ja Haaparannan vuonna 2003 aloitettu, suurin yhteinen hanke kulkee nimellä Rajalla – På Gränsen, ja siihen kuuluu muun muassa Tornion ja Haaparannan keskustojen välillä oleva yhdistetty keskusta. Tornion kaupungissa on kaupunkialue ja muita alueita, ja Tornion keskusta sijaitsee Suensaaressa.

Torniossa puhutaan pääosin muiden länsirajojen kuntien murteen mukaisesti suomea, mutta tornionlaaksolaiset, jotka asuvat Ruotsin puolella, puhuvat ruotsin kielen lisäksi meänkieltä eli tornionlaaksonsuomea, joka on ottanut huomattavia vaikutteita sanaston osalta ruotsin kielestä.

Vuokramökki Torniossa tarjoaa monipuolisen luonto- ja kulttuurielämyksen

Torniossa ja sen lähialueilla on tarjolla lukuisia kulttuurielämyksiä ja nähtävyyksiä, kuten Tornionlaakson museo (Tornedalens museum), Aineen taidemuseo, Tornion panimo, Lasten liikennepuisto, Tornion kirkko, Alatornion kirkko, Karungin kirkko, Tornion ortodoksinen kirkko sekä Tornion vesitorni. Torniossa sijaitsee myös Duudsonit Activity Park Tornio-Haparanda. Lisäksi voi nauttia Tornion kaupungin kulttuuritoimiston järjestämistä kulttuuri- ja taidetilaisuuksista. Torniossa on myös paljon urheilutoimintaa, ja ostoksille voi suunnata Kauppakeskus Rajalla – På Gränsen -kauppakeskukseen.

Luonnonystäville iloa tarjoavat Kukkolankoski, Alkunkarinlahti, Matkakoski, Perämeren kansallispuisto sekä Raumon luontopolku. Torniosta pääsee nopeasti Ruotsin puolelle Haaparantaan, ja Torniossa voi ihastella kaunista yli 500 kilometrin pituista Tornionjokea – Euroopan suurinta vapaana virtaavaa jokea. Torniossa voi lisäksi nauttia kalastuksesta, koskenlaskusta, ratsastuksesta, golfista, veneilystä, hiihdosta, kelkkailusta, luontoretkeilystä, uimisesta ja kuntoilusta.

Torniosta 25 kilometrin päässä sijaitsevassa Kemissä voi ihastella Jalokivigallerian jalokiviä, Kemin Lumilinnaa, Kemin taidemuseossa etenkin lappilaista taidetta, Kemin Kirkkoa, Kaupungintalon näköalatasanteelta koko Kemin kaupunkia, Matkailujäänmurtaja Sampoa, Perinnepurjelaiva Jähtiä sekä Kemin sarjakuvakeskuksen tarjontaa. Merellisestä tunnelmasta voi nauttia kaupunkilaisten olohuoneeksi ristityssä Sisäsatamassa, ja veden äärelle voi suunnata myös Kemijoelle. Kemissä voi lisäksi nauttia uimarannoista, kalastuksesta, laavuista, hiihdosta, luistelusta, pulkkailusta, ulkoilusta, vaelluksesta ja Lapin safareista.

Vuokramökki Torniossa tarjoaa hyvän ja monipuolisen tavan nauttia sekä kauniista luonnosta että kiinnostavista kulttuurielämyksistä kansainvälisen tunnelman värittämänä.

Varaa vuokramökki Ruotsin rajalta Torniosta

Ruotsin rajalla ja Perämeren rannalla sijaitsevan Tornion vuokramökki on oiva vaihtoehto kansainvälistä tunnelmaa kaipaavalle. Nauti vuokramökin rauhasta luonnon keskellä Tornionjoen varrella ja mausta kokemusta Tornion, Kemin ja muiden lähialueiden tarjoamilla kulttuurielämyksillä sekä Haaparannan tuomalla kansainvälisyydellä.

Matka Tornioon taittuu autolla, junalla tai lentokoneella Torniosta noin 18 kilometrin päässä sijaitsevalle Kemi-Tornion lentoasemalle. Torniosta pääsee näppärästi myös muihin lähellä oleviin Lapin kaupunkeihin vieläkin laajempia elämyksiä ajatellen. Torniosta ajaa Kemiin noin 20 minuutissa, Rovaniemelle puolessatoista tunnissa, Ouluun vajaassa kahdessa tunnissa ja Ylläkselle kolmessa tunnissa.

Varaa kansainvälistä tunnelmaa varten vuokramökki Torniosta!