Mökit Ylläksen mökkivuokraus on tunnelmallinen vaihtoehto | Mökkihaku

Mökkivuokraus Ylläksellä on yhdistelmä aktiviteetteja ja upeita maisemia – lue lisää!

Tunnelmallista mökkivuokrausta etsivien ihmisten kannattaa harkita vakavasti katseen kääntämistä kohti puhtaan ilman ja rauhallisuuden ympäröimää Yllästä!

Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa sijaitsevan Ylläksen eli Yllästunturin lähettyvillä on kaksi lappilaiskylää: pohjoispuolen Äkäslompolon kylä ja eteläpuolen Ylläsjärven kylä, joiden välissä kulkee noin 15 kilometrin mittainen maisematie. Yllästunturia ympäröivät myös lukuisat muut tunturit.

Yllästunturin kauniista maisemista ja kiinnostavista aktiviteeteista nauttimisen lomassa tulee muistaa myös levätä. – Mikä olisikaan tunnelmoijalle parempi ratkaisu kuin perinteinen mökkivuokraus?

Mökkivuokraus Ylläksellä on energisoivien aktiviteettien ja upeiden maisemien yhdistelmä

Useilla laskettelurinteillä varustetun hiihto- ja laskettelukeskuksen lisäksi Ylläksen alueella on runsaasti matkailupalveluita, erilaisia ravintoloita, patikointi- ja retkeilymahdollisuuksia sekä luontopolkuja koko perheelle. Alueella on lukuisia erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia eri vuodenaikoina. Maastohiihtäjille on tarjolla kilometrikaupalla latuja, joista osa on kaiken lisäksi valaistu, mikä sopii ilta-aikaan mielellään hiihtäville tunnelmoijille varmasti paremmin kuin hyvin. Lukuisat latukahvilat, laavut ja kodat ovat erityisen tunnelmallisia vaihtoehtoja taukokahvitteluita varten.

Mökkivuokrauksen ja taukokahvien lisäksi rentoutumaan voi suunnata myös kylpylään ja saunaan. Eläinrakkaat ihmiset voivat ratsastaa hevosilla, bongailla lintuja sekä ihastella poroja, husky-koiria ja erilaisia kotieläimiä, ja luonnonystäville elämyksiä tarjoaa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskus Kellokas. Ylläksellä on kaiken lisäksi maailman ensimmäisellä saunagondolilla varustettu gondolihissi. Revontulet ja valokuvausmahdollisuudet sen sijaan hivelevät esteetikkojen silmiä.

Hiihtoa opetteleville on tarjolla hiihtokouluja, lapsille pulkkamäkiä ja leikkipuistoja, ja löytyypä Ylläkseltä seikkailuhenkisimmille myös moottorikelkkareittejä. Alueella pääsee harrastamaan lisäksi erilaisia aktiviteetteja frisbeegolfista ja keilauksesta talvipyöräilyyn ja lumikenkäilyyn. Myös avantouinti ja pilkkiminen onnistuvat. Ylläs tarjoaa myös kalastusta, melontaa, pyöräilyä, suppailua, marjastusta, sienestystä, kuntosaleja, joogaa, biljardia… lista on lähes loputon.

Kaikkien aktiviteettien harrastamisen ja upeiden maisemien ihailun lomassa on pidettävä huolta myös palauttavista tauoista ja kerättävä energiaa seuraavan päivän seikkailuja varten. Rentoutuminen onnistuu erityisen hyvin mökkivuokrauksen avulla. Mökin rauhassa voi ravita itseään omilla lempiruoillaan, nukkua virkistävät yöunet mukavassa sängyssä sekä nauttia omien läheistensä seurasta. Mökistä ja vuodenajasta riippuen tunnelmoida voi myös grillaillen ja saunoen tai vaikka kynttilänvalossa tai takkatulen äärellä glögiä tai teetä hörppien. Mökki-iltojen aktiviteetteina toimivat loistavasti myös erilaiset lauta- ja seurapelit.

Voisiko mökkivuokraus Yllästä tunnelmallisemmaksi enää muuttua?

Ylläksen mökkivuokraus onnistuu helposti

Matka kohti Yllästunturia taittuu omasta sijainnista riippuen helposti esimerkiksi autolla, linja-autolla, taksilla, junalla tai lentäen. Ylläkselle pääsee noin puolen tunnin matkan päässä olevilta Kittilän lentoasemalta tai Kolarin rautatieasemalta tai noin parin tunnin matkan päässä olevan Rovaniemen lentoasemalta tai rautatieasemalta. Ylläksen alueella liikkuminen puolestaan onnistuu helposti Skibussilla.

Kurkkaa kaikki Ylläksen tunnelmalliset mökkivuokrausvaihtoehtomme tästä!