Mökit Ruka on monipuolinen lomakohde ympäri vuoden, jonka alueella sijaitsee paljon vuokrattavia mökkejä.

Rukatunturilla sijaitseva Rukan hiihtokeskus on mökin vuokraajan unelma.

Rukan talviurheilukeskus sijaitsee Rukatunturilla, Kuusamon kaupungissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Mökkihausta löydät sieltä vuokramökit helposti lomallesi. 

Rukan hiihtokeskuksen historia juontaa juurensa aina 1950-luvulle. Ensimmäiset laskut Rukalla laskettiin talkootyönä raivatulla rinteellä talvella 1955 ja ensimmäinen hiihtohissi Rukalle avattiin vuonna 1957. Nykyään Rukalta löytyy jo peräti 39 huollettua rinnettä ja 22 hiihtohissiä. Hiihtokoulu Rukalta löytyy myös tietenkin ja ei mikä tahansa hiihtokoulu, vaan Suomen vanhin sellainen. Tämä vuonna 1956 perustettu hiihtokoulu valittiin vuonna 2007 Suomen parhaaksi hiihtokouluksi. Jos taas tavoitteesi ovat kuitenkin peruslaskemista korkeammalla, niin Ruka tarjoaa siihenkin ratkaisun. Rukalla sijaitsee Kalle Palanderin niemeä kantava Ruka Racing School, joka tarjoaa ammattimaista alppihiihtovalmennusta.  

Laskettelemisen ja lumilautailun lisäksi Rukalla voi harrastaa monipuolisesti. Rukalla maastohiihto on yksi päälajeista. Kunnossapidettyjä latuja maastossa on 240 km edestä ja näistä 40 km on myös valaistu talven pimeitä aamuja ja iltoja varten. 

Jos taas moottoriurheilu ja moottorikelkkailu kiinnostaa, niin Rukalla voi moottorikelkkailla erilaisia reittejä 500 km verran ja Rukalta löydät myös hieman erikoisemman moottorikelkkailu mahdollisuuden, nimittäin freeride-alueen.  

Maastopyöräilijöille Ruka tarjoaa merkattuja reittejä 180 km verran. Reitit ovat monipuoliset ja jos Rukan omat reitit eivät riitä tyydyttämään maastopyöräilyn nälkää, niin Rukalta pääset helposti myös Syötteen ja Hossan kansallispuistojen reiteille. Voit tuoda mukanasi oman pyörän, mutta jos se on liian vaivalloista, on pyörä mahdollista myös vuokrata Ruka-Kuusamon pyörävuokraamoista. Näistä löydät laadukkaat ja varmasti huolletut maastopyörät, sähköpyörät, e-fatbiket, täysijoustopyörät, sekä pyöräilyyn tarvittavat varusteet. 

 

Tapahtumia Rukalla:

  • Freestylehiihdon maailmancup 
  • Fis Ruka Nordic
  • Polar Night Light Festival
  • Ruka Pipolätkä 
  • Ruka Spring Break

Majoitus:

Kuusamon alue on yksi johtavista mökkikunnista Suomessa. Suurin osa Kuusamon alueen mökeistä on sijoittunut Rukan alueen läheisyyteen, mutta voit nauttia myös erämaan rauhasta ja vuokrata mökin myös hieman kauempaa Rukan keskuksesta. Mökin vuokraaminen Rukalta on helppoa ja Mökkihaku tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia vuokramökkejä Rukan hiihtokeskuksen ja Rukatunturin, sekä Kuusamon alueelta. Rukan kattavaa vuokramökki valikoimaa voit vertailla helposti Mökkihaussa ja pääset Mökkihaun Rukan vuokramökkeihin tästä linkistä. Voit laittaa varauspyynnön vuokramökistä Mökkihaun varauspalvelun kautta klikkaamalla Varaa mökki painiketta tai olemalla suoraan yhteydessä mökin omistajaan soittamalla, sähköpostitse, teksti- tai WhatsApp-viestillä.  

Mökkejä vuokrattavana Rukalla.  Rukan vuokramökit